Актуално

На фокус

Германският министър на икономиката се къпе вече за 5 минути, за да пести

Германският министър на икономиката се къпе вече за 5 минути, за да пести

25.06.2022

Втори Фронт

1313


Доставките на газ от Русия в Германия вече намаляха значително в резултат на санкциите. 
Ето защо германските политици призовават гражданите да пестят газ. Робърт Хабек, министър на икономиката, дава пример - какво точно да се прави.

Министър Робърт Хабек (от “Зелените”) вече предупреди за тежка зима с оглед на ограничените доставки на руски газ.

 „Вече сме там, където Германия никога не е била“, каза той пред Der Spiegel. Ако доставките на руски газ останат толкова ниски, колкото са сега, страната ще изпадне в недостиг на газ. „Определено ще бъде трудно през зимата“, обясни Хабек. 

Това е част от плана на Путин да предизвика страх в Германия според политика.

В крайна сметка това е „най-добрата среда за популизъм, който има за цел да издълбае нашата либерална демокрация отвътре“, каза Хабек пред „Шпигел“. Въпреки това според Хабек Германия няма да бъде “разбита” от стратегията на Путин.

Хабек: „Ще взема бърз душ“

Самият министър на икономиката на Германия твърди, че  спазва публикуваните препоръки на своето министерство. 

„Отново значително съкратих времето си за душ“, обясни Хабек. Той обаче никога през живота си не се е къпал за пет минути. „Ще си взема бърз душ“, пояснява зеленият политик, цитиран от focus.de

Хабек допълни, че през зимата се отоплява оскъдно в дома си, а така или иначе "много не желая да съм в климатизирани стаи" през лятото.

Хабек: "Не е нужно да се отоплявате през зимата"

Самият той обаче не е точният показател, признава си Хабек. 

„Като министър имам заплата, за която другите само мечтаят. Освен това се прибирам късно, ставам в шест и излизам в седем. През зимата изобщо не е нужно да се отоплявате."

Много помага и намаляването на отоплението с градус през зимата. Хабек заяви, че също би му харесало хората да отидат на почивка с влак това лято, вместо да летят до Средиземно море със самолет. 

Свързани статии