Актуално

На фокус

Герджиковци от Инициативния комитет налазиха телевизиите

Герджиковци от Инициативния комитет налазиха телевизиите

04.10.2021

Втори фронт

83


Хора от Инициативния комитет на проф. Анастас Герджиков налазиха телевизиите. По Нова телевизия се вихри режисьорът Евгений Михайлов, който преди време пламенно защитаваще Лютви Местан. Там се прояви и актьорът Калин Сърменов. А по bTV в защита на подкрепения от ГЕРБ ректор се обяви колегата му Владимир Атанасов.

„Тази кампания е доста лесна за определение. Тя е истината срещу лъжата. Мирът срещу юмрука. Зад юмрука на Румен Радев застанаха хора, които харесват този тип поведение. Трябва да забравим разделението, което да насаждаме у хората”, каза режисьорът Евгений Михайлов .

Той е категоричен, че отсъствието на проф. Герджиков на протестите през миналото лято съвсем не му е липсвало. Нима ректорът на Алма Матер трябваше да застане до Мая Манолова, Бабикян, Хаджигенов, до хора които замерваха националния герб с яйца и хвърляха павета срещу полицаите, попита кинорежисьорът. Той обясни и мотивацията си да е в този инициативен комитет.

„Един от основните проблеми в България е разделението. То започна преди 30 години и бе направено съзнателно. Крайно време е, че вече започнахме да разбираме, че не бива така. Трябва да се откажем от политически пристрастия и да се обърнем към това, което засяга всички нас”, каза Калин Сърменов.

Проф. Владимир Атанасов се опита да оневи ректора Анастас Герджиков за аферата с майка му, като каза, че договорът за хилядите левове e подписан от зам.-ректор. Той упорито твърдеше още, че Герджиков не е кандидатура на ГЕРБ и може да намери език с всеки един - и академик, и обикновен българин.

Проф. Герджиков е мой избор, аз го предложих на НВ Симеон Сакскобургготски за зам. министър на образованието, тогава НДСВ все още не съществуваше като партия, колкото до ДПС - те бяха партньори в правителството, заедно с БСП", поясни проф. Атанасов.

"Проф. Герджиков не е партиен кандидат, но той използва партийна платформа за да постигне това което иска - консенсус, обединение. Той участва в мажоритарен избор, неговите колеги го подкрепяме.", каза още той.

  Източник: frognews

Свързани статии

ICDSoft хостинг компания