Актуално

На фокус

ГЕРБ с крачка назад, отказа се да внася искане за оставката на Мая Манолова

 ГЕРБ с крачка назад, отказа се да внася искане за оставката на Мая Манолова

26.04.2021

Втори фронт

1719


Парламентарната група на ГЕРБ се отказа от внасяне в деловодството на Народното събрание на искане за оставката на депутата от „Изправи се! Мутри, вън!“ Мая Манолова като председател на временната комисия за ревизията на управлението заради начина, по който тя, заедно с 4-ма членове на комисията, посетиха в петък държавното дружество „Булгартрансгаз“ и изискаха документация за проекта „Турски поток“.
Депутатът и член на временната комисия Дани Каназирева от ГЕРБ съобщи, цитирана от БНР, че категорично няма да се занимават с Мая Манолова с аргумента: „Защото истината е, че самата Татяна Дончева като неин партньор каза, че всъщност тази комисия е създадена само и единствено с предизборна цел. Всички знаете и ние като юристи, че практически и юридически тя няма да доведе до абсолютно нищо. Единствено разиграва един цирк, категорично се посяга на дружества с чувствителни данни. Аз обаче съм изненадана от друго – как всички останали партии позволяват да бъдат употребени от нея, за да ѝ отреждат главна роля в поредното краткотрайно зрелище“.

Лидерът на ГЕРБ и премиер в оставка Бойко Борисов по-рано препоръча на депутатите си да се откажат от намерението си за внасяне на искането за оставка на Мая Манолова.

  Източник: frognews

Свързани статии