Актуално

На фокус

ГЕРБ продължава с атаките към Рашков заради репресия: Като ученик ще го питаме, не ни е страх!

ГЕРБ продължава с атаките към Рашков заради репресия: Като ученик ще го питаме, не ни е страх!

29.07.2021

Втори фронт

570


ГЕРБ се оплакаха от безпрецедентна репресия дори и след изборите. На брифинг в парламента депутатите Николина Ангелкова и Тома Биков обясниха, че са привиквани директори на учебни заведения от София-област. Те дори били питани за кого са гласували. Това било по заповед на вътрешния министър Бойко Рашков.

След въпрос какво ще предприемат, Тома Биков отговори ядосано: „Ще предприемем, че го викаме още другата седмица този... човек. И ще го питаме за всичко, не само за това. Защото имаме ей такава папка с това пък какво е... преди изборите. Като ученик ще го питаме! К'во си мисли, че нас ни е страх ли той? Ако си мисли, че някой го е страх от него, пак повтарям, нито не сме тука 82-ра година, нито сме 48-а. Много е сбъркал! Никой не го е страх от някакъв изтърван човек, по случайност станал министър на вътрешните работи.“

Ангелкова обясни, че получавала десетки сигнали "от притеснени хора от района, които са подложени и в момента са подложени на политическа репресия от служебния вътрешен министър Рашков, независимо че изборите приключиха".

Днес я сигнализирали директори на училища и детски градини, че били привиквани в полицейските управления "да дават обяснения за кого са гласували, дали са агитирали да се гласува за определена политическа партия".

"Къде е тайната на вота? Нали изборите свършиха? За какво продължават тези разпити? Хората са притеснени, страхуват се, за първи са подлагани на такава тежка репресия", обяви Николина Ангелкова. Тя е координатор на ГЕРБ за София-област.

   Източник: frognews

Свързани статии

Левицата