Актуално

На фокус

ГЕРБ пак пищят: Бойко Рашков ни пъхна бръмбари за изборите

ГЕРБ пак пищят: Бойко Рашков ни пъхна бръмбари за изборите

26.07.2021

Втори фронт

1941


ГЕРБ спретнаха контраатака срещу комисията за незаконното подслушване на политици и протестиращи, прилагано по време на тяхното управление с искане за създаването на временен анкетен пленум с цел да установи дали техни кандидат-депутати не са били подслушвани от МВР шефа в служебния кабинет Бойко Рашков.

Документите с искането за създаването на комисията са били внесени в деловодството на Народното събрание на 23 юли и вече са заведени като предстоящи за разглеждане в пленарната зала.

Герберите искат органът да заседава за срок от 3 месеца и да установи:

Дали са прилагани СРС-та по отношение на участници в предизборната кампания за предсрочния вот на 11 юли, „на какво основание е осъществен полицейски тормоз и незаконен натиск върху членове и симпатизанти на определени партии с цел повлияване върху изборните резултати в изборите за 46-то Народно събрание“.

Освен това настояват за осветляване на имената на длъжностните лица, разпореждали полицейски арести, незаконни задържания, обиски и претърсвания през периода на Рашков, както и изясняване на причините и основанията за превръщането на предупредителните протоколи по чл. 65 от Закона за МВР в инструмент, както се изразяват, за натиск и безконтролно репресиране на граждани при осъществяване на политическите им права.

В ГЕРБ имало над 200 сигнала за привикани за разпити, включително на кандидат-депутати и кметове. Според тях съществували списъци за обиски и репресия, подписани от МВР шефа.

  Източник: onovini.eu

Свързани статии