Актуално

На фокус

ГЕРБ откачиха: С 2-ри брифинг за деня отговорят на ”Бойко е лъжец” и за ”президентския” ЦИК

ГЕРБ откачиха: С 2-ри брифинг за деня отговорят на ”Бойко е лъжец” и за ”президентския” ЦИК

03.05.2021

Втори фронт

11622


Днешният ни брифинг е провокиран от една неистина. Неистина, която не можем да остаим неадресирана. Много пъти сме запазвали търпение и толерантност, но вече не. Всяка една лъжа ще бъде разкривана”, заяви депутатът на ГЕРБ Георг Георгиев.
"100 000 евро са инвестирали в кампания. Инвестиции в биткойни и дарения във въображаема валута", разкри той.

Георгиев попита защо колегите им от целия политически спектър не говорят по важните международни теми: "Къде са колегите, които носеха европейските доклади, в които се говори за върховенство на закона, днес, когато искат да се закрият спецсъдът и КПКОНПИ", добави той.

"Това, което наблюдаваме в момента като процеси, рязко се различава от това, което се виждали от тях като политики в годините назад. Както и колегата Станислав Трифонов, който замълча, когато трябваше да управлява", каза Георгиев.

Този Изборен кодекс е срамен. Това заяви на брифинг Тома Биков от ГЕРБ.

"Ние сме единствената партия, която не е имала информация за тези консултации за избора на новия състав на ЦИК, ние не знаем на какви критерии трябва да отговарят членовете на Централната избирателна комисия", допълни Биков.

По думите му изборното законодателство се прави така, че да спечелят определени политически сили, които са близки на Румен Радев.

"Целта е Румен Радев да спечели втори мандат. Начинът по който се направи този Изборен кодекс е срамен и брутален, знае ли се кой го е писал, какво е становището на Венецианската комисия", допълни Тома Биков.

  Източник: frognews

Свързани статии