Актуално

На фокус

Ген. Мутафчийски с емоционално послание към лекарите на първа линия в битката с Covid 19

Ген. Мутафчийски с емоционално послание към лекарите на първа линия в битката с Covid 19

24.12.2020

Втори Фронт

423


По повод предстоящите светли празници, ген. Мутафчийски благодари на всички лекари, които в последната близо година се борят денонощно за спасяването на човешки животи, рискувайки собственото си здраве и това на семействата си.

ИНФЕКЦИОЗНИТЕ ЕКИПИ – ЕМБЛЕМА И ГОРДОСТ ЗА ВМА!
Вие се превърнахте в емблема за Военномедицинска академия (ВМА) и това не са просто формални думи. Гордея се изключително много с вас.
Това заяви началникът на ВМА генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS, който в навечерието на светлите християнски празници посети Катедрата по инфекциозни болести и благодари на екипите за неуморния труд през тази тежка година.
Толкова много хора преминаха през тези две клиники и най-важното, което споделят е: „какви са тези хора, това са извънземни?! Как могат 9 месеца да работят с тези скафандри и да не загубят добрата дума, да не загубят усмивката – по очите ви виждат, че се усмихвате. Това човешко отношение се реплицира от всички, които преминаха през тези звена, коментира още началникът на ВМА.
Поздравления за човещината, за духа на единство и колективност, които са изключително рядко срещани в днешно време. През тези месеци на изпитания вие показахте, че мислите един за друг, не само като колеги, но и като приятели. Благодаря за чудесната работа, която вършите. Весело посрещане на празниците, пожелавам ви да сте живи и здрави вие и вашите семейства, и още много успехи занапред. Гордея се с вас, обърна се генерал-майор Мутафчийски към колегите си от първата линия в битката с COVID-19.

Свързани статии