Актуално

На фокус

Футболистът Георги Йомов е задържан за снощната стрелба в София

 Футболистът Георги Йомов е задържан за снощната стрелба в София

17.05.2022

Втори фронт

112


Футболистът на "ЦСКА-София" и националния отбор Георги Йомов е бил задържан за разпит в полицията във връзка със снощния инцидент, при който двама души бяха простреляни при спречкване на две групи на бензиностанция на Околовръстното в София, съобщиха БНР и БНТ. Единият пострадал е прострелян в двете бедра. Опериран е, контактен и разпитан. Настанен е във ВМА. Другият е с огнестрелна разкъсна рана и не е хоспитализиран.

Днес вече става известно, че Йомов е присъствал на инцидента, съобщи "България он еър". Снощи той отричаше и хвърли вината на брат си, на когото бил дал своята кола. Според информация на БНТ, на разпита Йомов е обяснил, че на бензиностанцията е възникнал конфликт с брат му и още няколко непознати за него лица и брат му се е обадил на баща им, който по-късно е дошъл и по време на разправията е стрелял.

Полицията продължава да издирва бащата и брата на футболиста.

КАКВО СЕ СЛУЧИ СНОЩИ

Сигналът за инцидента е получен в полицията и в спешна помощ в 22:25 ч. По първоначални данни е станало спречкване между две групи, след което последвала стрелбата. Полицията продължава да издира стрелялите по мъжете. Претърсени са няколко адреса, иззети са записи от камери. Според БНР хората, които са простреляли двамата мъже, вероятно са успели да избягат от мястото с лек автомобил.

Малко след инцидента на сайта на "ЦСКА-София" се появи съобщение,(link is external) свързано със случая. В него се казва: (link is external)"Във връзка с появилите се в определени медии твърдения, че футболистът на ЦСКА Георги Йомов е задържан от полицията, след като тази вечер е бил замесен в престрелка на "Околовръстното шосе" в София, бихме искали да Ви информираме, че пред ръководството на клуба националът сподели следното: "Вкъщи съм, жив и здрав. Нямам нищо общо със случилото се. Дадох колата на брат си." 

"Какво точно се е случило ще установят органите на реда, като ние имаме пълното доверие в нашия състезател, че не е бил замесен в престъпление", добавят от футболния клуб.

  Източник: “СЕГА”

Свързани статии