Актуално

На фокус

Франция регистрира първия си случай на британския коронавирус щам

Франция регистрира първия си случай на британския коронавирус щам

26.12.2020

news.bg

243


Франция регистрира първия си случай на новия вариант на коронавирус, броят на случаите и смъртните случаи от COVID-19 в страната повишават опасенията за нова вълна от вируса, ударил втората по големина икономика в еврозоната, съобщава "Ройтерс".

Френското министерство на здравеопазването заяви, че французин, който наскоро е пристигнал във Франция от Лондон, е с положителен тест за новия вариант на коронавируса.

Министерството заяви, че случаят - първият във Франция - е открит в град Тур. Въпросният мъж пристигна от Лондон на 19 декември. В момента той се е самоизолирал и се чувства добре, добави министерството.

Британският министър на здравеопазването Мат Ханкок заяви на 14 декември, че скокът на случаите на COVID в Обединеното кралство може да е свързан с новия вариант на вируса в страната.

Ханкок каза, че са установени повече от 1000 случая на новия вариант, главно в Югоизточна Англия.

Страните по света през последните дни затвориха границите си както за Великобритания, така и за Южна Африка след идентифицирането на случаите на новия, бързо разпространяващ се вариант на коронавирус в тези страни.

Франция регистрира 20 262 нови, потвърдени случая на COVID-19 и още 159 смъртни случая в болници през последните 24 часа.

Понастоящем броят на потвърдените случаи на COVID-19 във Франция възлиза на 2 547 771, докато броят на жертвите на COVID-19 е 62 427.

Свързани статии