Актуално

На фокус

Флагманът на гей общността Руси Милев намушка с нож брат си ВИДЕО

Флагманът на гей общността Руси Милев намушка с нож брат си ВИДЕО

14.06.2021

Втори фронт

9820


Пламен е подал жалба в Четвърто РУ, че е ранен от заварения си брат с домакински нож и е удрян в главата

Руси Милев, който бе в основата на проведения през май „Бургас прайд“ и пламенно го рекламираше в социалните мрежи, се забърка в кървав инцидент, научи Флагман.бг от подаден в редакцията сигнал. Доведеният му брат Пламен твърди, че 23-годишният Руси го нападнал с нож и го е удрял в главата.

Пострадалият е бил откаран с линейка в Шоковата зала на УМБАЛ-Бургас за оказване на спешна помощ. От главата му шуртяла кръв. Инцидентът е станал на 10 юни, около 20 часа, в жилището им в жк. „Меден рудник“.

Според събраната от Флагман информация, семейството на полово свободолюбивия Руси имало собствен апартамент в най-западната част на комплекса, където живеел баща му Иван, а отскоро и доведеният му брат – Пламен, който е на 32 години.

Причините за кървавия екшън с доведения по-голям брат на флагмана на ЛГБТ в Бургас са неизвестни, факт е, че пострадалият е с порезна рана в областта на главата и е чудо, че финалът от скандала им не е фатален.

Каква е версията на Руси за случилото се, не успяхме да разберем, тъй като не го открихме, въпреки настоятелните ни опити. Телефонът му е изключен, а на домашния му адрес никой не отворя вратата.

Според съседи, Руси често имал пререкания с доста по-големия от него брат. Мнозина са ставали свидетели на шумните им спорове. Руси нямал постоянна месторабота, като се изключи трудовата му ангажираност като личен асистент на баща си Иван, който е тежкоболен.

Тяхната съседка Василка каза пред репортер пред Флагман.бг, че се страхува от това семейство. Тя не отваря вратата, когато чуе, че на площадката на втория етаж в панелния блок се прибират или излизат двамата братя от различни бащи, опитва да ги избегне. Жената стои заключена зад метална врата от страх. Споделя, че преди години в апартамента на Милеви имало още по-големи крамоли. Заради това не е изненадана от новината, че Руси е нападнал брат си. Майка им от доста години не се била прибирала в Меден рудник. Тя е разведена с бащата на Руси, при когото оставила и неговия син, и доведения от нея. Човекът бил електротехник, свестен и кротък.

По думите на други съседи 23-годишният младеж с нестандартно сексуално мислене отраснал и прозължавал да живее в този апартамент.  Отгледал го баща му.

Припомняме, че Руси от 2 години организира гей демонстрациите в Бургас. През 2020 година бе награден от Българския Хелзинкски комитет заради заслугите му "да обедини и подкрепя ЛГБТ oбщността у нас". Руси Милев е лауреат на класацията "Човек на годината 2020", като получи втора подгласна награда "заради смелостта му да се изправи срещу хомофобията в родния си град Бургас и да защитава равноправието". Призът му бе присъден от УС на БХК. Хомосапиенсът в него обаче се оказа контрастиращ с публичния му образ, който е изградил в тази нестандартна обществена среда.

Източник: flagman.bg

Свързани статии