Актуално

На фокус

Чистият офис - съвети и трикове. Или как да имате идеален имидж за своята компания?

Чистият офис - съвети и трикове. Или как да имате идеален имидж за своята компания?

23.03.2021

Втори Фронт

445


Знаете, че лицето на една компания, то това е офисът. Колкото по-поддържан е той, то толкова по –приятно ще се чувствате вие на работното си място. Редовното почистване на офиса е предпоставка за по-добри резултати на фирмата, които са в следствие от по-високото ниво на работоспособност на служителите. 
Ето защо днес ние ще ви разкажем за това защо е наистина важно да цари чистота и хармония на работното място. Ще издадем няколко ценни съвета, които със сигурност ще ви послужат за това да се почувствате много по-удовлетворени от свършените дела на работното си място. 


Ще ви осигурим кратък и добре формулиран списък, включващ безброй лесни за изпълнение неща, които е добре да правите, ако искате офисът ви да изглежда като едно наистина комфортно и приятно място за реализирането на бизнес идеите ви. 


Какво трябва да правим, ако искаме офисът ни да изглежда наистина чист:


Едно от най-важните неща, това е ежедневното почистване. Всяка вечер, преди да напуснете работното си място, изхвърлете всичко ненужно от бюрото си. 
Става въпрос за документи без стойност или други замърсители, като опаковки от протеинови барове, ядки или друго, което обичате да похапвате, докато сте на работа. 


Можете за минута –две да включите прахосмукачката, която да гарантира, че бюрото и площта около него са достатъчно чисти, така че на следващия ден с усмивка да пристъпите прага на вратата. 


Възможно е по време на работния процес да се е получило някое от онези трудни за почистване петна. В никакъв случай не бива да ги оставяте за последната минута, защото когато засъхнат те се превръщат в упорити такива и е напълно възможно да срещнете сериозна съпротива, що се отнася до премахването им. 


Не забравяйте и за кошчетата с отпадъци, в които обикновено се съхраняват куп излишни опаковки, обелки от банани, фасове от цигари – все неща, които могат сериозно да нарушат комфорта и приятната атмосфера на работното ви място.
Имаме и още съвети, които да споделим с вас. Нещата, които ще ви предложим да вършите, не е нужно да отмятате всеки ден. Веднъж в седмицата е напълно достатъчно да им се посветите. 


Важно е веднъж в седмицата с подходящ парцал или микрофибърна кърпа да премахвате праха, насъбрал се по повърхността на по-голямата част от мебелите. Става въпрос основно за бюрото, мониторите, всички онези шкафове, върху които подреждате папките с документация, масата за кафе и каквото друго се сетите. 


За да елиминирате всички микроскопични дразнители, то съветваме ви да дезинфекцирате с подходяща препарат пода, както и някой от повърхностите, позволяващи това. След като сте сигурни, че всичко наоколо е чисто и дезинфекцирано, то следва да нанесете последния щрих, а именно ароматизирането. За това не са нужни някакви специални усилия, както и средства. Можете да си закупите лек и приятен ароматизатор, който да настроите да се включва през определен интервал от време и по този начин да освежавате работното си място.


Това са едни страхотни съвети, от които да се възползвате.


Защо обаче изобщо е нужно да влагате цялото това време, нерви и усилия, като можете да изберете далеч по-добър варианти, като това да се възползвате от услугите на фирма за почистване на офиси в София като Zoom-Clean.eu, за да сте сигурни, че всичко е почистено повече от перфектно.
Гарантираме, че ще останете безкрайно доволни от професионалното изпълнение на услугите, извършвани от едни от най-добрите специалисти. 
 

Свързани статии