Актуално

На фокус

Филип Станев: За първи път в историята бивш вътрешен министър каза, че полицията е използвана за политически цели

Филип Станев: За първи път в историята бивш вътрешен министър каза, че полицията е използвана за политически цели

22.07.2021

Втори фронт

11726


Филип Станев от „Има такав народ“ захапа остро бивш вътрешен министър заради негово изявление днес в парламента. „За пръв път в историята на българското Народно събрание, чуваме от бивш шеф (Младен Маринов) на Министерството на външните работи да казва, че полицията е използвана за политически цели.

Има една мисъл на Марк Твен, моят татко Тома Биков със сигурност я знае, той е интелигентен човек. Татко, искам да ти я кажа специално на теб, но не за теб. Ако мълчиш, някой може да реши, че си глупав, но когато си отвориш устата, може да потвърдиш тези съмнения.“

С тези думи депутатът от Има такъв народ Филип Станев се обърна към колегата си от ГЕРБ Тома Биков.

С тези думи депутатът от Има такъв народ Филип Станев се обърна към колегата си от ГЕРБ Тома Биков. “Не за пръв път и предният път го казах, сега пак ще потвърдя. Полицията винаги използвана за политически цели, за тези които искат да влязат във фокуса на обществото и да влязат в Народното събрание” – отвърна Маринов на Станев.


Тома Биков, видимо превъзбуден, се обърна към Хаджигенов с репликата: „Или си пийте хапчетата, или напуснете залата“. Той заяви, че много от депутатите в залата са благодарение на протестите там, но не са присъствали на самите протести – даде за пример Тошко Йорданов и Трифонов от ИТН. Обвини и че Хаджигенов е адвокат на близки на Божков.

Йорданов, от своя страна, му отвърна: “Татко, скъпи мой, мога да ти дам снимки и видео материали, че в тая зала има хора, които са били на протестите. Вас обаче ви, нямаше, татко.”

Адвокат Хаджигенов коментира, че още вчера в неговия кабинет е била девойката Цвети, чиято блуза беше надигана и са ѝ правени снимки в полицията по време на кървавата сряда, и че насилията случили се тогава са били решение като незаконни.Той заяви „Добре дошли в света на слабите адвокати, но не забравяйте, че полицейската палка има две страни.“

   Източник: onovini.eu

Свързани статии