Актуално

На фокус

Филип Станев: Няма как да съставим кабинет с БСП. Вървим към избори

Филип Станев: Няма как да съставим кабинет с БСП. Вървим към избори

26.08.2021

Втори фронт

2361


Мандатът отива при БСП, а ние няма как да съставим кабинет с тях. Нашата позиция е ясна. Това заяви пред журналисти в парламента депутатът от „Има такъв народ” Филип Станев минути след като стана ясно, че третият проучвателен мандат за съставяне на правителство ще бъде връчен на левицата утре сутрин.
Самата Корнелия Нинова заяви, че ще направи всичко по силите си за неговото успешно реализиране и ще покани формацията на Слави Трифонов, „Демократична България” и „Изправи се.БГ! Ние идваме” на разговори, които да бъдат открити, които да стъпят на политическата декларация, подписана с ИТН при първия кръг преговори и която да остане отворена.

„Дипломацията, политиката и човешкото общуване изискват да се водят разговори, но със сигурност няма да правим кабинет с БСП“, уточни Станев и отново препрати темата към другите политически сили в парламента, които по думите му могат да се опитат да съставят правителство.

„От гледна точка на нашата позиция, вървим към избори“, заяви на народният представител добави в отговор на въпрос на журналист: „При положение, че няма да подкрепяме кабинет, да предлагаме наши хора, е наивно.“

По повод оповестеното днес проучване на „Маркет линкс” според което има спад в подкрепата за „Има такъв народ“, Станев коментира: „Социологическите проучвания през последните 20 години в България много често са се разминавали от реалността, включително и на последните избори.“

 Източник: frognews

Свързани статии