Актуално

На фокус

Филип Станев изненадващо обяви, че ИТН няма да състави кабинет и след 11 юли

Филип Станев изненадващо обяви, че ИТН няма да състави кабинет и след 11 юли

11.06.2021

Втори фронт

13099


Нито една партия не може да си дефинира "амбицията". Българският суверен решава. На какво би могла да се опира една политическа партия, която желае промяна. 11 години вече ни управлява ГЕРБ и резултатите са видими. Това заяви Филип Станев от ИТН пред БНТ.

"На референдума българският народ се произнесе. Волята на народа не се случи тогава заради партиите на статуквото. Спомнете си цирка за партийните субсидии", припомни той.

"Вие имате хипотези, базирани на социолозите, а всички видяхме как работят те", заяви Янев.

"Ние отказваме да работим с партиите на статуквото. Не искаме подкрепата им. Ние сме казали какво искаме да направим. Това беше подкрепа капан", уточни сценаристът.

"Ако попаднем в такъв капан пак, пак ще откажем да работим с тях. Ние с вас боб ли да хвърляме тук, че да знаем какво ще стане", запита Станев.

"Властта за нас не е самоцел. Ако ситуацията се повтори - то демокрацията се лекува с повече демокрация. Защо се страхувате от изборите?", каза той.

Думите му обаче се разминават с казаното по Нова тв преди два дни от неговата съпартийка и председателка на 45-тото НС Ива Митева: "Моето дълбоко вътрешно убеждение е, че този път ще се опитаме да направим правителство.", обясни тя.

"Отговорност в политиката не се носи от поста, който заемаш, а от това, което казваш и правиш. Трябва да държиш на думата си - припомням ви за медиците, за Гергана Червенкова. Слави винаги е извървявал пътя на обществените каузи до край", завърши сценаристът.

   Източник: blitz

Свързани статии