Актуално

На фокус

Филип Станев: Еднолични решения са недопустими, предните ни ходове бяха стратегия, която сработи добре

Филип Станев: Еднолични решения са недопустими, предните ни ходове бяха стратегия, която сработи добре

21.07.2021

Втори фронт

6164


Ще търсим разговори с тези, които са възможни партньори – хората на Мая Манолова и хората на Христо Иванов, защото те са единствените извън това статукво. Това заяви пред bTV Филип Станев от ИТН. Еднолични решения в такава държава като България са недопустими. Ние не сме Турция на Ердоган. Трябва да има разговор и диалог. Предните ни ходове бяха медийна стратегия, тя сработи добре, видимо обаче гражданите така разпределиха вота, че е невъзможно само един политически субект да състави самостоятелно управление, каза Станев.
Филип Станев:  Еднолични решения са недопустими, предните ни ходове бяха стратегия, която сработи добре
За първи път от 12 г. насам рухна митът, че Борисов е непобедим, че той мачкал, сега вече не е така. Ние сме първа политическа сила. Сега гражданите искат да получат тази увереност и спокойствие, от които имат нужда, отбеляза Станев. Ние сме длъжни да съставим кабинет, който да покаже, че е възможно да се работи по други начин в България, а не като Борисов, Царя, Тройната коалиция и Костов и т.н.

Ние не искаме да водим разговори за постове. Заради личните суети и желания на конкретни политически субекти се стига до разводи и караници. Да не гледаме на държавата като на баница, уточни Станев. Не може да слагаш напред личната си амбиция, подчерта той. Ние смятаме, че ДПС заедно с ГЕРБ в неформално съглашателство извървяха този път, който ни доведе до тук. Между „Има такъв народ“ и ДПС има толкова връзка, колкото между белите мечки и пингвините. Както знаете те живеят на различни континенти. Не желаем да работим с такива политически субекти като ДПС, коментира още Станев.

Слави Трифонов прочете само основни точки, тепърва ще се работи. Това, което прочете Слави Трифонов не е цялата програма, за Бога, каза Станев. Ние желаем прокуратурата да бъде извадена от съдебната власт, да се смени нейният статут. Прокуратурата трябва да има функция на изпълнителна власт, да бъде независима институция с изпълнителни функции. Фигурите на главните прокурори те могат да имат своите проблемни личностни характеристики, но проблемът не е в персоните, а в начина, по който е структурирано това звено. Не може да е несменяем 7 г. главният прокурор, каза още Станев.

Извинение към Ива Николова от „Пик“

Филип Станев обяви, че се извинява, искрено и без ирония, на журналиста от сайта „Пик“ Ива Николова за думите: „Вие сте остър журналист, много сте красива, много сте артистична, освен всичко останало. Наблюдавах внимателно вашето лице. Където се е намесила природата, медицината е безпомощна“.

Преди да се извини, той уточни, че не би нарекъл Николова „журналист“ и попита защо досега никой не е реагирал на обидите, изречени от нея и написани в „Пик“.Тази госпожа направи така през годините, че да се отдалечи тотално от обективността на журналистиката, а отделно от това създаде един модел, заедно с тази агенция „Пик“ и Недялко Недялков, който я управлява, на едно жълто говорене, на едно общуване, далеч от журналистиката“, коментира Станев.

   Източник: ГЛАСОВЕ

Свързани статии