Актуално

На фокус

Филип Попов от БСП отрече България да изнася оръжие за Украйна

Филип Попов от БСП отрече България да изнася оръжие за Украйна

26.06.2022

Втори Фронт

68


Депутатът от БСП Филип Попов отрече България да изнася оръжие за Украйна. По думите му разпространеното факсимиле от президентския секретар Димитър Стоянов, в което пише, че оръжейна пратка пренасочва крайната си дестинация от Ислямска република Афганистан към Украйна, не е актуално.

"Този документ по-скоро това, което колегата и Божанков обяви - съветникът на президента простреля президента с този документ. Видно е, че този документ не е от настоящото Министерство, а явно е от служебния кабинет защото горе се казва Министерство на икономиката, а не както сега – на икономиката и индустрията", коментира Филип Попов преди заседанието на Националния съвет на БСП, на което се обсъжда работата на министрите от партията и даването на мандат за преговори за съставяне на правителство.


Дора Янкова, която е член на Националния съвет на БСП коментира, че размяната на удари между президента и Позитано 20 не е ползотворна:
"В момента ни е необходимо, поне на едно място в държавата  - в Президентството, да има солидна институция, защото предстои държавата да мине през ... ние сме в политическа криза реално и парламентарна. Затова нека оставим президента да търси обединение и съгласие. Не бих искала да влизам в техните междуличностни неща".

Източник: БНР

Свързани статии