Актуално

На фокус

Фандъкова: На 4 януари ще отворят училищата за учениците от 1 до 4 клас, детските градини и яслите

Фандъкова: На 4 януари ще отворят училищата за учениците от 1 до 4 клас, детските градини и яслите

29.12.2020

epicenter.bg

1758


От понеделник, 4-ти януари, ще отворят училищата за учениците от 1-ви до 4-ти клас, детските градини и яслите в София, информира кметът Йорданка Фандъкова, съобщи БНР. Родителите решили да върнат децата си на ясла и детска градина от 4 януари в София ще трябва да попълнят декларация за информирано съгласие, в която се посочва, че наследника им не е бил в контакт със заразен от коронавирус. Това стана ясно при инспекцията на кмета на града Йорданка Фандъкова в 90 ДГ „Веса Паспалеева“ в район "Надежда", предаде "Монитор".

Фандъкова посочи, че малчуганите ще се върнат в градините при строг контрол и дезинфекция с цел да се опази здравето им, както и това на персонала.

"Всики детски градини са готови да приемат деца на 4 януари, както е заповедта на здравния министър. След това в рамките на една седмица ще следим много внимателно данните и ще вземем решение за училищата по какъв начин, как поетапно да стане връщането на учениците, ако обстоятелстват позволят", каза кметът и допълни, че от понеделник се връщат и малките ученици до 4 клас. "След това ще се мисли за по-големите ученици", заяви Фандъкова.

Градоначалникът коментира, че Коледа ни донеса надежда с идването на ваксините. "Започна ваксинсацията на медиците, включително на тези в общинските болници, където вече 75 човека са имунизирани. Процесът ще отнеме време, така че не трябва да отслабваме вниманието си, дисциплината", заяви кметът и благодари на всички, които спазваха мерките на Коледа.

Свързани статии