Актуално

На фокус

Фандъкова: Мен ако питате, много от строителните фирми не трябва да работят в София

Фандъкова: Мен ако питате, много от строителните фирми не трябва да работят в София

19.01.2021

Втори Фронт

1414


“Мен ако питате, по-голяма част от строителните фирми не бива да работят повече в София – ако започнем да изброяваме проблемните строителства, ще видите, че там работят различни фирми. Но ние не избираме фирмите просто така, длъжни сме да спазваме закона за обществените поръчки”. Това коментира кметът на София Йорданка Фандъкова по БНТ по повод темата за „ремонт на ремонта“ в столицата. Тя припомни, че с главния архитект Здравко Здравков са предложили промени в законодателството, така че отговорност да носят и надзорните фирми, както и проектантите на обектите.

“Не предложихме увеличение на данъци и такси за бюджета на София, няма как в ситуация на икономическата криза заради пандемията, да се увеличават разходите на хората, обясни тя”, каза още Фандъкова

Над 50 къщи са пострадали при последните наводнения в Нови Искър, Требич и др., екипите вече са минали да оценят щетите, хората могат да кандидатстват и пред социалните служби. Всяка година Столична община почиства около 100 км. речни корита, стана ясно от думите на кмета.

Йораданка Фандъкова беше категорична, че разхлабването на мерките трябва да е на етапи, защото около 800 души с ковид имат нужда от лечение в болница дневно при над 2000 преди мерките. 

 

Свързани статии