Актуално

На фокус

Евгени Будинов отговори на Морфов: Мъжката постъпка беше самият Сашо да ми го каже

Евгени Будинов отговори на Морфов: Мъжката постъпка беше самият Сашо да ми го каже

05.02.2023

Втори Фронт

266


"Според мен мъжката постъпка беше самият Сашо Морфов да ми се обади и да ми го каже и аз реших да постъпя по-мъжки от него и да му звънна по телефона. Питах го: "Защо съм отстранен?". Каза, че ме отстранява, защото съм член и съм бил депутат от ГЕРБ. Аз го попитах: "Сашо, значи ти ме отстраняваш по политически причини?" и той каза: "Да, отстранявам те по политически причини. Нещо като актьор към мен да имаш проблем? Той каза: Напротив, Гецка. Много те харесвам като актьор, даже ще ми липсваш в представлението", така Евгени Будинов отговори на Морфов.

Поводът за коментара на Евгени Будинов е отстраняването му от спектакъла "Хъшове" на Народния театър от режисьора Александър Морфов.

Пред БНТ Александър Морфов заяви, че разпространеното видео е манипулирано и в него не присъстват всичките мотиви за отстраняването. Той потвърди, че цени Будинов като артист, но по думите му, в случая ставало въпрос за морални ценности.

"Аз никога не съм си и мислил и нямам право да забранявам, на който и да било човек да участва в законова партия, но тук става въпрос за морални императиви. Човек, който няма моралните качества, за да участва в това представление, аз имам пълното право да го отстраня от представлението", каза Александър Морфов, режисьор на "Хъшове".

Морфов заяви, че това е бил основният мотив за отстраняването на Будинов от "Хъшове".

"Съжалявам, но никога не съм крил своите антипатии към Банкя, Борисов и сие. Не може човек с тези разбирания и тази позиция в живота да е част от нашето представление", казва режисьорът, който надраска вратата на пиара на Народния театър Велислава Кръстева, защото е от ДПС.

В записа Морфов разказва и за обаждане от Будинов.

"Той ми се обади преди седмица. И казва: "Сашо, какво правиш, как си? Няма ме в разпределението. Няма ли да участвам?" Не, няма да участваш. Ние с теб сме противоположности. Харесвам те като артист, но като човек не те харесвам", разказва Морфов, вероятно пред трупата от постановката.

Будинов беше отстранен от спектакъла "Хъшове" на Народния театър от режисьора Александър Морфов.
Повече от 15 години Евгени Будинов участва в "Хъшове". Миналата година в края на август преди връщането на спектакъла отново на сцената на Народния театър актьорът разбира, че е отстранен от постановката. Но го разбира от колегите си.

Източник: 24 часа

Свързани статии