Актуално

На фокус

Ето я русата полицайка, била и ритала протестиращите младежи под колоните миналия юли

Ето я русата полицайка, била и ритала протестиращите младежи под колоните миналия юли

16.08.2021

Втори фронт

40637


Русата полицайка, ритала деца на протеста миналия юли, цъфна в цялата си прелест – мл. инспектор Дани Д., полицай в сектор С2 при СПСОВОР

(Отдел „Специализирани полицейски сили за опазване и възстановяване на обществения ред”). Агресивната милиционерка е от София, в системата е от 3 години, разкри Lupa.bg.

„Малко неща могат да ме разреват от безсилие и погнуса. Гледката на полицай, който се качва върху тялото на окован с белезници направи точно това. Качва се, бе – за да поседи прав, след като четирима души се редуваха да го ритат.

Редуват се: изморява се единият, почва другият (не са и особено издръжливи). Как е възможен подобен садизъм? Тези хора (т.нар. полицаи) бяха наказани със забележка. Забележка“.

Това написа журналистката Полина Паунова във фейсбук след като изгледа показаното от парламентарна комисия видео с брутални сцени на полицейско насилие от нощта на 10 юли м.г., взето от камера на Националната служба за охрана.

Кадрите са от пространството зад колоните пред входа на Министерски съвет. За първи път се вижда ясно какво правят полицаите зад колоните на правителствената сграда.

На тях се виждат скандални сцени как полицаи влачат младежи, как стъпват върху гърбовете им, как момиче е със скъсана блузка, как полицаите снимат с телефони, как мятат един върху друг безпомощните младежи… Няколкоминутното видео е без звук, но се вижда добре какви са действията на полицаите, които довлачват младежите един под един от площада зад колоните.

Сред тях има и полицайка, която не остава по-назад от мъжете в насилието. Блондинка в жандармерията! Звучи като даде тон за разказване на вицове от две категории. Уви, много е тъжно.

Това е България в последните 24 часа.

   Източник: onovini.eu

Свързани статии