Актуално

На фокус

Ексклузивни кадри от обира на банка в Сливен (ВИДЕО)

Ексклузивни кадри от обира на банка в Сливен (ВИДЕО)

17.12.2022

Втори Фронт

3982


Опитът за обир на банка у нас е темата на деня.

NOVA разполага с ексклузивни кадри от опита за обир на банка в центъра на Сливен.

Минути след 19 часа в събота 42-годишен мъж опита да обере банков клон, като счупи с камък прозорец на фасадата, за да влезе вътре.

Заради задействалата се аларма полицията пристига на място.

Мъжът е заловен.

При нападението един от охранителите на банката е ранен и е откаран в болница с опасност за живота. 

Началникът на спешното отделение в сливенската болница “Иван Селимински” д-р Тодор Суванков съобщи, че раненият е в много тежко състояние. 42-годишният мъж е прострелян в областта на лявата раменна става и куршумът най-вероятно е заседнал в тялото му. Има данни за голямо количество кръв в белия му дроб.

Все още не е ясно дали обирджията има съучастници. Според разкази на очевидците в сградата са влезли трима маскирани мъже, а вътре има петима или шестима служители на банката. Водят се преговори с грабителя, за да се изяснят неговите искания, съобщи Никола Геджев, директор на Областна дирекция на МВР-Сливен.

“Вчера в тази банка са преведени парите на Община Сливен, съобщи областният управител Кавръков. – Това са парите на администрацията, училища, детски градини и всички делегирани дейности, които общината плаща, добави той.

“Трябва да са около милион лева, но не може да се кажа колко точно; като си правя сметка – образование, културни, институти, детски ясли, заплати на персонала… Вероятно грабителите са имали предварителна информация, че банката ще се зарежда с тези средства, за да се плащат заплатите”, каза Марин Кавръков.

“Имаше стрелба на няколко пъти, когато стреляха по охранителя и след това се чуха около пет изстрела вътре в банката. Но по какво е стреляно и има ли други засегнати хора или ранени – не мога да кажа”, добави той.

[video]

Свързани статии