Актуално

На фокус

Екоминистърът разпореди недовършения хотел на плажа Алепу да бъде съборен

Екоминистърът разпореди недовършения хотел на плажа Алепу да бъде съборен

01.06.2021

Втори фронт

11481


Недовършеният хотел на плажа Алепу, обявен за ”подпорна стена”, да бъде съборен. Това разпореди екоминистърът Асен Личев. Той издаде заповед по най-бързия начин Алепу и Карадере да бъдат обявени за защитени зони. Новината обяви самият Личев в тв студиото на Здравей, България. Припомняме, че проектант на подпорния хотел е съпругът на бившия външен министър Екатерина Захариева, пише 19min.bg.

Ситуацията на Алепу определи като „престъпно смешна“, заради това, че появилият се миналата година хотел там е представян като „подпорна стена“, а за такава трябва съвсем различно съоръжение. Който го е построил този хотел, той трябва и да го разруши, заяви министърът, опирайки се на законовите наредби на МРРБ и ДНСК. Именно от него трябва първо трябва да се търси и отговорност.

Екоминистърът “хвърли ръкавица” и към Басейнова дирекция и РИОСВ. Изказа подозрението си, че са извършили служебно престъпление при издаването на разрешително за „подпорна стена“.

Преди дни Агенцията за държавна финансова инспекция започна проверка в МОСВ заради дефицит от 10 млн. лв. в бюджета. А при така наречения ПУДООС с бюджет от 74 милиона лева е установен дефицит от 24 милиона, обясни Личев. По темата коментира също, че е заварил изхарчен бюджет, който възнамерява да ревизира. “Заварих и една-две неизпълнени много важни задачи. Сред тях е и системата за управление на река Искър, която трябваше вече да действа на първи етап. И нея ще ревизирам”, обеща екоминистърът.

  Източник: frognews

Свързани статии