Актуално

На фокус

Едно 20-годишно момче се нуждае от нашата помощ

Едно 20-годишно момче се нуждае от нашата помощ

31.12.2020

Втори Фронт

2591


За четвърти път младият Георги се сблъсква с коварния рак. За четвърти път той влиза в болница с опасност за живота... а е само на 20 години.

Кошмарът започва, когато през 2004 г. му поставят диагнозата остра лимфобластна левкемия. Тогава Георги е едва на 4 годинки, излекуван е успешно и никой не подозира, че борбата му за живот тепърва започва.

През 2010 година му е поставена диагноза - изолиран тестикуларен рецидив. Момчето отново се преборва и е изписан в ремисия, но ракът се завръща с пълна сила през 2016 година с диагнозата вторичен малигном (неходжкинов лимфом). Следват две години на химиотерапия.

През август 2020 година всичко започва със зачервено гърло и подуване на челюстта, което първоначално отдават на проблемни мъдреци. За съжаление във ВМИ се потвърждава, че ракът се е завърнал и е по-силен отвсякога. Препаратите във ВМИ са неефективни, защото Георги е развил резистентност към тях и няма да доведат до ремисия. По думи на лекарите, състоянието му ще се влоши от 2 седмици до месец.

От турската болница "Газиосман паша" изготвят оферта за изследвания, химиотерапия и трансплантация на костен мозък на обща стойност 150 000 евро.

Към момента Георги е събрал 78 645 евро, които са преведени на болницата и се използват за изследвания, химиотерапия и подготовка за трансплантация.

На болницата трябва да се преведат още 62 000 евро, от които са набрани 10 000 евро. Не достигат 50 000 евро!

Сумата е огромна за всяко едно семейство, но в случая е още по-недостижима, защото когато Георги е съвсем малък, баща му ги изоставя и с майка му се борят сами през всички тези години.

Но те не губят кураж и вярват, че надежда има.

Вярват силно, че има много добри хора, които ще отворят сърцата си и ще ги подкрепят. Това веднага води до следващата крачка - създаване на кампания за набиране на средствата - може да изпратите sms на номер 17 777 с текст DMS GOSHO

Времето на Георги изтича! Смелото момче се бори със зъби и нокти, но измъченото семейство има спешна нужда от помощ. Помогнете на Георги да се пребори с рака веднъж завинаги и да спаси живота си.

Дарете бързо и сигурно сега в неговата кампания:

Да подадем ръка на Георги в борбата за живот!

Свързани статии