Актуално

На фокус

Един убит и двама ранени служители при грабеж в WeatherTech в Илинойс

Един убит и двама ранени служители при грабеж в WeatherTech в Илинойс

27.06.2022

Втори Фронт

132


Смъртоносна стрелба в съоръжение на WeatherTech в Илинойс в събота. Двама работници са заловили временен служител, който се опитал да ги ограби, съобщи полицията.

Полицията в село Болингбрук, предградие на Чикаго, е била извикана по сигнал за стрелба в съоръжението около 6:25 сутринта и е открила трима простреляни.

Един от тях е бил починал, друг е бил в критично състояние, а на трети е оказана медицинска помощ и е освободен, каза шефът на полицията Майк Ромпа.

Заподозреният е успял да избяга, при пристигането на полицията, но е бил арестуван по-късно същата сутрин. Той е идентифициран като Чарлз С. Макнайт-младши, 27-годишен.

Полицията смята, че стрелбата е открита, след като Макнайт, временно нает в съоръжението, ограбил двама свои колеги по време на нощна смяна, но след това бил заловен от тях след обира, каза Ромпа.

„Когато избухнал спор, той извадил пистолет и стрелял срещу трима колеги“, каза той. „Тази стрелба не изглежда умишлена.“

При обира са отнети часовник и портфейл, съобщиха от полицията.

Намерени са пистолет и предметите, които са били откраднати, когато Макнайт е бил арестуван.

Убитият е мъж от Плейнфийлд. Пострадалият работник, който е в критично състояние, е 25-годишен мъж, който е един от ограбените, съобщиха от полицията.

Макнайт е бил назначен в WeatherTech на 9 юни, съобщи полицията. Той е обвинен в убийство от първа степен и две обвинения в опит за убийство.

Източник: bg-voice.com

Свързани статии