Актуално

На фокус

Един призив за протест: Ресторантьорството е първото жертвено агне!

Един призив за протест: Ресторантьорството е първото жертвено агне!

24.01.2021

Втори Фронт

350


От стената на Оливие Роше - призив за подкрепа на ресторантьорския бранш:

Уважаеми колеги, протестът е единствената форма на съпротива срещу престъпната политика  на Бойко Борисов и неговите ибрикчии срещу нашия бранш. 


През последната година ресторантьорството е подложено на постоянен стопански геноцид, а работещите в сектора са обречени на полугладно съществувание. 1/4 от изминалата година ние сме в принудително бездействие и никой освен вас не е изпитал по-болезнено върху собствената си кожа, ужасните последици от него.


Мизерните помощи, лицемерно позоваващи се на минималната раб. заплата в бранша, се бавят и оспорват с месеци, докато заплатите на държавните чиновници (над 440 000 души в BG)  са стабилни (дори в НАП и МВР ги покачиха с 30%!!!). 

По този начин, политическият сатрап, който ни управлява, предизборно си купува симпатиите на едни за сметка на мизерното съществувание на други.
Това лято, докато целият свят говореше, че през есента и зимата предстои втори ОГРОМЕН пик на болестта, Министерски съвет послушно гласува допълнителни 3,5 милиарда, които бяха насочени за разграбване към пътностроителните фирми на Бойко Борисов, вместо да бъдат използвани  за подготовка на медицинските центрове и допълнителни заплати за персонала им за предстоящия тежък епидемичен сезон. И така, през ноември хората започнаха да мрат по стълбите на претъпканите болници, а втората карантинна изолация или както е модерно да се нарича сега Lockdown, стана неизбежна.
Черният PR на медиите през последните месеци внушава на обществото, че ресторантите са инкубатори на covid-19, а кръчмарите - алчни  люде, треперещи на торбите си с жълтици и нехаещи за здравето на обществото.
Правителствените решения са скандални и лобистки. 
През ноември ни затвориха, защото в България има много болни от коронавирус.

Сега в BG болните са малко, но искат бизнеса ни да остане затворен за още един месец, защото в западна Европа има покачване на заболеваемостта. Каква е гаранцията, че през м. март няма да има засилване на епидемията в Хондурас, което да стане повод за ново удължаване на карантината в BG?!


Ресторантьорството е първото жертвено агне,  което държавните оракули са готови да заколят за да омилостивят боговете на епидемията.
Паралелно, хотелските ресторанти са отворени и пращят от посетители, които са регистрирани срещу не много пари като фиктивни гости на хотела. 

Също така е обществена тайна, че и в София, и вероятно навсякъде в България, има ресторанти, които имат "правилен" подход към инспектиращите органи и не подлежат на проверки. Онова, което е трагедия за едни е допълнителен бизнес за други.
Ежедневно, десетки самолети откарват и докарват хиляди пътници от и до Англия и Западна Европа. 

Тези десетки хиляди хора прекарват часове наред, затворени в тесния самолетен салон, дишайки един и същ въздух, който се миксира постоянно от климатика. 

Хотелите и курортните центрове функционират нормално и хората се трупат по рецепциите и в асансьорите. В държавните администрации и супермаркетите, хора с едногодишни маски приличащи на мръсни парцали, символично преметнати под брадичката, си дъхтят във вратовете, чакайки на опашки.
Затворените МОЛ-ове станаха повод другите магазини да се натъпчат с клиантела и да отеснеят. Из заводи и предприятия стотици и хиляди хора се тълпят един до друг  на влизане, на излизане и в столовата...
СОVID-19 се разпространява навсякъде и по всякакъв начин, но нашите държавни избранници пропагандират чрез действията си, че Ресторанти, Клубове и Молове са най-най-страшните разпространители на вируса, което не е вярно.
 

Колеги, на никой не му пука за нас. 

Българинът винаги гледа да се спасява поедининично.  Никой, нито в България, нито в Европейския съюз няма да ни се притече на помощ. На тъй нареченото общество у нас му е все едно, че безработни вие гладувате, стига те да работят и да си получават заплатите (На Нане му е най-добре га на Вуте му е зле).
Затова, призовавам всички на 27-и януари от 12,00 ч. (на обяд) на гневен протест пред Министерски съвет. Който е по-куражлия, може да се въоръжим с празни тенджери и черпаци, за да вдигаме гюрултия. Носете свирки, тромби (кой каквото има). Ако времето е подходящо, може да си сложите работни дрехи. 
Задължително носете правилно поставени МАСКИ!
 

Нека да им покажем, че не сме нито малобройни, нито беззащитни! Поканете ваши близки, приятели, семейство и хора, които биха ви подкрепили.                 

Не забряйте, че ако не се бориш за свещенното си право на труд нямаш и право да се оплакваш от незгодите си.
ВАЖНО!!! Гражданско неподчинение!Независимо от решението на Мин. Съвет, от 31.01.2020 г. започваме подготовка за отваряне на 01.02.2020 г..
Успех на всички!
Станислав Раковски.

Свързани статии