Актуално

На фокус

Един кариерист хваща Борисов и журналисти за ръчичка, разчиства си терена

 Един кариерист хваща Борисов и журналисти за ръчичка, разчиства си терена

16.05.2021

Втори Фронт

4454


Даниел Митов е най-вероятният кандидат на Бойко Борисов за кандидат-президент. Обилните му медийни изяви и назначаването му за заместник на председателя на ГЕРБ го превръща във фаворит за кампанията за креслото на „Дондуков“ 2, която вече е започнала. Това съобщиха за Фрог нюз ексдепутати от партията, която доскоро управляваше страната.

Митов се превръща в поредното острие на ГЕРБ, което се опитва да измести от сърцето на Борисов доказани верни кадри като Цвета Караянчева, Тома Биков, Десислава Атанасова, Мануил Манев, Христо Гаджев и др. Най-сериозно обаче той работи срещу Николай Младенов, който бе припознат от политически наблюдатели като „красивия и умен кандидат, приет добре на Запад и на Изток“. Младенов бе доскоро специален координатор за Близкоизточния мирен процес от генералния секретар на ООН Бан Ки-мун. Той сам призна, че е имал разговор с Борисов след изборите на 4 април, но не ставало дума за президентска оферта. Младенов беше член на СДС и считан за любимец на синия лидер тогава Надежда Михайлова, наричана от някои „хубавото Наде“, бе герой ва слухове и писания в жълти медии за дружбата с лидерката.

Аз имам по-голям политически опит от много от сегашните политици, имам успехи, бил съм министър, хората от ГЕРБ го знаят, така че е логично да приемат нормално факта, че станах зам.-председател на партията, - скромно описа новото си амплоа Митов в предаването на Георги Любенов по БНТ.

Вижте само как двамата (Митов и Любенов) си стиснаха нежно ръцете. Този кариерист ще направи всичко, за да бъде избраника на Бойко за президентски кандидат. В тактиката му е и спечелването на медиите на своя страна. Той и Борисов хваща все по-често за ръка, за да покаже, колко са си близки. Толкова е безскрупулен, че още на другия ден след назначаването му на поста, който заемаше години наред Цветан Цветанов, той започна да се изживява като големия бос, не крият раздразнението си стари членове на партията. Бойко махна Димитър Николов от ръководството, но никой не призна, че като спуснеш с парашут Дилов-син за водач на листата в Бургас, ще жънеш провали. Даниел Митов е готов да мине през трупове, за да спечели това, което си е наумил. Затова влиза под кожата на председателя Борисов. Само че това е лошо за партията и Бойко скоро ще проумее това. Кариеристите го заграждат, за своите си планове, използват го, а това вреди, смятат те.

Фрог нюз

Свързани статии