Актуално

На фокус

Двигател на бг самолет избухна по време на полет

Двигател на бг самолет избухна по време на полет

26.06.2021

Втори фронт

975


Моменти на паника преживяха 42-та пътници в самолета на българската авиокомпания Bulgarian Air Charter, след като единият от двигателите му избухна по време на полета между Катания и Рим.

Според италианските медии малко след излитането на самолета на 25 юни вечерта от сицилианския град единият от двигателите аварирал, съобщава в. „24 часа“.

В самолета пътували 34 полицаи и 8 бежанци. Крайната дестинация на самолета било римското летище „Леонардо да Винчи”, но заради аварията самолетът се върнал на летището в Катания. Полицаите се намирали в самолета заради мисията си – трябвало да придружат до Рим група бежанци, достигнали с лодки сицилианските брегове тези дни.

Според Андреа Чекини, национален секретар на полицейския синдикат „Италия Челере”, самолетът се приземил обратно на летището в Катания единствено благодарение на способностите на пилота му. Чекини допълни пред информационната агенция Кронос, че въпросният самолет е на 31 г.

„Като се има предвид планината от полети, на които сме изложени всекидневно, искаме нашите хора, които изпълняват мисии, да бъдат поставени в условия, в които да могат да работят както трябва, а бежанците – да пътуват спокойно. Много често условията на работа не поставят на висота униформата, която носим”.

Bulgarian Air Charter е чартърна авиокомпания със седалище в София и е основана през 2000 г.

Свързани статии