Актуално

На фокус

Две отличия за Комак Медикал на годишните награди за отговорен бизнес

Две отличия за Комак Медикал на годишните награди за отговорен бизнес

11.06.2021

Втори фронт

436


На официална церемония вчера в х-л Балкан се състоя 18 поредно издание на „Годишни награди за отговорен бизнес“ – най-авторитетният национален конкурс за корпоративна социална отговорност и устойчиво развитие, който се провежда под мотото „Дай добър пример“ и се организира от Български форум на бизнес лидерите.
На събитието Комак Медикал беше отличена с две награди за съвместната програма на компанията и Фондация Българска Памет „Път към университета“. Целта на инициативата е да подкрепи младежи, живеещи в малки отдалечени населени места в България с ограничени възможности за развитие, както и младежи от семейства с нисък социален статус и различен етнорелигиозен характер, да получат достъп до безплатни кандидатстудентски курсове по учебни предмети, с които могат да кандидатстват в желаните от тях висши учебни заведения, а след това да се развиват в мечтаните от тях професии.
Първото отличие на Комак Медикал бе връчено от министъра на образованието и науката проф. Николай Денков – второ място в категорията „Инвеститор в знанието“ сред цели 27 номинации в нея. При връчването на наградата министър Денков с чувство за хумор припомни на присъстващите, че Комак е на път да се превърне в сериен получател на награди, след като съвсем наскоро компанията бе удостоена и с „Питагор“ за най-много инвестиции в научноизследователската и развойна дейност в България.
Второто отличие, което Комак Медикал получи за вечерта, бе специалната награда „Engage“ на британското посолство в София за принос на служителите към отговорен проект на компанията. Наградата бе връчена от ръководителя на отдела за международна търговия в британското посолство Тим Буйсерет, а за да я получи, Комак бе избрана сред всички 78 компании и общо 111 проекта, взели участие в тазгодишното издание на „Годишни награди за отговорен бизнес“.

    

Свързани статии