Актуално

На фокус

Двама надзиратели от „Г. М. Димитров“ са отстранени заради сексуални издевателства

Двама надзиратели от „Г. М. Димитров“ са отстранени заради сексуални издевателства

21.06.2021

Втори фронт

5065


Във връзка с образувано дисциплинарно производство срещу инспектор Тони Тодоров, главен надзирател в сектор „Арести“ при областна служба „Изпълнение на наказанията“ - София, със заповед на служебния министър на правосъдието проф. Янаки Стоилов от днес, 21 юни 2021 г., той е отстранен от длъжност до приключване на производството. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството.

Дисциплинарното производство е по повод постъпили данни за допуснати тежки дисциплинарни нарушения, включително нарушаване на охраната и сигурността в ареста на бул. „Г. М. Димитров“ и нерегламентирани контакти със задържани лица и цивилни граждани.

Със заповед на главния директор на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ гл. комисар Ивайло Йорданов от днес е отстранен от длъжност мл. инспектор Георги Гишин - надзирател в ареста на бул. „Г. М. Димитров“ към Областна служба „Изпълнение на наказанията“ - София. Образувано е дисциплинарно производство за нарушаване на служебната дисциплина и за деяния, несъвместими с етичните правила и поведение на държавните служители.

     Източник: eurocom

Свързани статии