Актуално

На фокус

Дъщерята на Васил Илиев вдига бизнес империя

Дъщерята на Васил Илиев вдига бизнес империя

20.05.2022

Втори фронт

24620


Ивона – единствената дъщеря на покойния бос на ВИС Васил Илиев – е започнала мощен земеделски бизнес. Щерката на легендарния мафиот планирала да вдигне огромна кравеферма край кюстендилско село. Там фамилията Илиеви притежава десетки декари наследствени ниви.

Инвестицията за строителство на самите сгради, купуване на техника и стотиците говеда може да достигне над 10 млн. лева, обясняват експерти. Парите едва ли ще са проблем за Ивона, която е една от преките наследници на огромното богатство на ВИС-2. След убийството на двамата босове имането попада в ръцете на вдовицата на Георги Илие.

Мая Илиева впоследствие прехвърля дялове от богатството и на останалите наследници – сестрата на братята Мариана и дъщерята на Васил Илиев – Ивона. Макар и несметно богата, Ивона никога не e парадирала с парите или името на баща си. Висаджийската наследничка умишлено избягва светлината на прожекторите. Единствената й публична поява бе преди няколко години, на състезание по борба в памет на братя Илиеви. На финала тя и леля й Мариана връчиха наградите на победителите.

   Източник: vijti

Свързани статии