Актуално

На фокус

Дъщерята на Стоичков: Токът в България е много скъп, искаме да смъкнем цената

Дъщерята на Стоичков: Токът в България е много скъп, искаме да смъкнем цената

28.09.2022

Димана Дойчинова

998


Дъщерята на легендарния футболист Христо Стоичков – Христина, стана бизнесдама.

Красавицата, която е по-малката щерка на Камата, влезе в търговията с ток. 30-годишната млада жена, която само след няколко дни има рожден ден и ще стане на 31, заяви, че има амбиции да развива испанската компания  Factorenergia на местна почва.

Factorenergia стъпи на пазара в България чрез дъщерното си дружество „Фактор Енерджи България“.

Дял в самата компания има и Стоичкова, научи ТВМЕДИА.

„Основната ни цел е да се понижи цената на електроенергията за крайния потребител в България. В момента тук токът е много скъп“, заяви Стоичкова, която макар да е родена в Барселона и израснала в САЩ, винаги е милеела за своята родина и своите корени.

Нейни близки споделят, че тя се вълнува непрекъснато от нелеката икономическа ситуация у нас. Наясно е с високата инфлация, бедността и спиращите дъха високи сметки за ток и всички останали битови разходи. Точно това и я води тук – ще се опита да бъде максимално полезна на своите сънародници.

Хриси Стоичкова е завършила висшето си образование в Тексаски университет в Остин (Остин е столицата на щата Тексас в САЩ, бел. авт.).
ЗА КОМПАНИЯТА

Испанската компания е създадена преди 23 години от Емилио Русо. Тя е първият независим енергиен търговец в Испания. За 2022 г. очакваните приходи на дружеството от дейността му в Испания са 1,45 млрд. евро, като има над 150 хил. клиенти. Фирмата доставя електрическа енергия и газ на предприятия и битови потребители.

„За мен е чест в този проект да е и семейството на Христо Стоичков“, каза Емилио Русо при представяне на дейността на компанията в София. Вече е създадена дъщерната компания „Фактор Енерджи България“, която ще развива бизнес в страната и ще разкрива работни места в България. Искаме да станем голяма местна компания, каза Русо. Прелюбопитен факт е, че той е вицепрезидент на футболния гранд „Барселона“, когато се запознават със Стоичков навремето.

„Работата на компанията ще бъде изцяло подкрепяна от мен“, обеща Камата.
ФОТОВОЛТАИЧНИ СИСТЕМИ – БЪДЕЩЕТО НА ПАЗАРА

„Фактор Енерджи България“ вече има лиценз за търговец на ток. Дружеството ще работи за изграждане на фотоволтаични системи на еднофамилни къщи, блокове и предприятия. Така бизнесът и хората ще имат по-голяма енергийна независимост. А потребяваната от тях електрическа енергия ще бъде по-евтина. Хората със собствени къщи ще могат със енергията от слънцето да зареждат и електрическите си автомобили. Освен, че е търговец на електроенергия, фирмата ще доставя и газ на българските потребители. Този бизнес модел на компанията вече е успешен в Испания и Мексико“, разясни Русо.

   Източник: tvmedia.bg

Свързани статии