Актуално

На фокус

Държавата да поеме 75% от заплатата на работниците иска бизнеса

Държавата да поеме 75% от заплатата на работниците иска бизнеса

17.12.2020

frognews

194


Опитахме се да договорим е от януари 75% от трудовите възнаграждения да се поемат от държавата. Мисля, че ще се случи. Това ще е повече от тези 24 лева на месец.

Това заяви в ефира на Българската национална телевизия Ричард Алибегов, председател на Българската асоциация на заведенията.

За промяна в мерките настояват представителите на затворените бизнеси у нас. Ако ограниченията останат такива, резултатите ще продължат да бъдат същите, а решенията ще се отлагат във времето, стана ясно още от думите на Ричард Алибегов.

"Разбираме, че на 31 януари е една поредна дата, на която се отлага едно решение. Не виждаме какво ще се промени. Ще имаме много оздравели, ще имаме едно плато, но резултатите пак няма да са достатъчни и ще си говорим за 1 март. Няма промяна", посочи Алибегов.

Той бе категоричен - ако мерките бяха затегнати по-рано и бяха по-строги, сега щяхме да караме много по-скпокойни празници.

"Би било много хубаво за нашия бранш хората да се върнат по работните места, но вероятно това няма да се случи”, посочи още Ричард Алибегов.

Източник: frognews

Свързани статии