Актуално

На фокус

ДПС избира новия си председател- кандидатът е един

ДПС избира новия си председател- кандидатът е един

12.12.2020

Втори Фронт

136


ДПС ще избира днес нов председател на партията, като за първи път това ще се случи онлайн. Заради противоепидемичните мерки отчетно-изборна конференция ще се проведе изцяло онлайн, като партията организира своите структури в изграждането на повече от 100 онлайн-точки, от които всеки от 843-те делегати ще участва пълноценно в работата на форума.

Х-тата Национална отчетно-изборна конференция на ДПС ще премине под мотото "Свобода, единство, заедност". ДПС ще избере свой председател и членове на Централния съвет на ДПС, който е постоянно действащият партиен орган по вземане на решения между конгресите.

Всъщност изборът вече се знае- ДПС ще избере стария си председател за нов, тъй като единствената номинация е тази на Мустафа Карадайъ, чийто мандат изтече преди повече от година.

Очаква се под една или друга форма Ахмед Доган да вземе участие във висшия форум на партията.

Сред официалните гости, поканени на Националната отчетно-изборна конференция на ДПС са лидерите на европейските и световните либерали - Хакима ел Хаите, президент на Либералния интернационал, Ханс ван Баален, президент на АЛДЕ партия, Роман Якич, президент на Либерална мрежа на югоизточна Европа (LIBSEEN), Рик Дамс, президент на ПАСЕ, член на Сената на Кралство Белгия, Жак Мер, председател на АЛДЕ групата в ПАСЕ, член на Националния парламент на Република Франция, Шон Окърнийн, главен секретар на групата "Обнови Европа" в Комитета на регионите, сър Греъм Уотсън, президент на АЛДЕ партия (2011-2015), председател на АЛДЕ групата в ЕП (2002-2009).

 

От ДПС съобщават още, че са поканени още - Реджеп Тайип Ердоган - президент на Р Турция и председател на Партията на справедливостта и развитието - АК парти (AK parti), Кемал Кълъчдароглу - председател на Народнорепубликанската партия (CHP), Девлет Бахчели - председател на Партията на националистическото действие (MHP), Мерал Акшенер - председател на Партията на доброто (IYI parti), посланиците на всички държави-членки на ЕС, НАТО, дипломатите на държавите-постоянни представители в Съвета по сигурност на ООН, посланиците на Балканските държави.

 

Свързани статии

Левицата