Актуално

На фокус

Доживотен затвор за Мюрсел, пребил зверски до смърт приятелката си

Доживотен затвор за Мюрсел, пребил зверски до смърт приятелката си

05.07.2022

Втори Фронт

571


Апелативен съд – Варна потвърди присъда на Окръжен съд – Силистра, с която подсъдим за убийство е наказан с доживотен затвор.

Мюрсел А. е изправен на съд за това, че на 25.01.2017 г. край село Руйно умишлено е умъртвил приятелката си Ангелка.

Подсъдимият трябва да обезщети за претърпените неизмуществени вреди наследниците на жената – с общо 350 хиляди лева.

Убийството става на 25 януари 2017 г. в местността Келявица край дуловското село Руйно. То е разкрито едва на 6 март 2017 г., когато двама служители по поддръжката на железния път открили на около 30 метра от жп спирката на село Руйно тялото на млада жена, захвърлено в дере. На следващия ден самоличността на убитата била установена.

Жертвата била обявена за издирване от майка си още на 27 януари. Ангелка работела в ресторант в Германия, където се запознала с подсъдимия Мюрсел, а по-късно – в публичен дом. Двамата живеели заедно с 5-годишното дете на Ангелка от друг мъж. След побой над детето, което наложило животоспасяваща операция, Прокуратурата в Хамбург образувала дело за опит за убийство срещу Мюрсел и Ангелка.

В началото на януари 2017 г. двамата се прибрали в България, но на 10 януари потеглили обратно за Германия, за да се явят на насроченото за 16 януари дело срещу тях. Съдът отнел детето от майка му и го настанил в дом. Няколко дни по-късно – на 23 януари, двамата отново се върнали в България.

Мюрсел искал да закупи агне за жертвоприношение за омилостивяване. Мюрсел замислил да се освободи от приятелката си, дори потърсил съвет от брат си как да стори това. Разиграл пред полицията театър, че Ангелка е изчезнала с неговите 18 000 евро, каквито няма данни да е притежавал, и поискал да бъде издирена. В същото време младата жена била настанена в къщата на вуйчо му.

На 25 януари около 20,00 часа Мюрсел отишъл в село Ножарево и заявил пред роднините си, че се връща в Германия с Ангелка. Жената се качила в колата му, а братът на подсъдимия ги последвал със своя автомобил по искане на Мюрсел. Без да знае за престъпните му намерения, брат му взел със себе си и сина си.

Мюрсел и Ангелка се качили в колата на брат му, а синът му оставили в автомобила на подсъдимия. По пътя подсъдимият ударил младата жена, свидетелят чувал реплики помежду им, държал я за врата. Когато стигнали до жп прелеза на село Руйно, Мюрсел наредил на брат си да изкара момичето от колата. Той отказал.

Тогава подсъдимият я взел на ръце и побягнал към релсите. След това се върнал сам и потеглили. Преди да отпътува за Германия на 26 януари след полунощ, Мюрсел заявил на брат си, че не трябва да говори по трите мобилните телефона, тъй като се подслушват.

Съдебномедицинската експертиза по делото е открила наличието на 1,5 промила алкохол и амфетамини в кръвта на жертвата, което обяснява липсата на съпротива, за която говори в свидетелските си показания братът на подсъдимия.

Експертите от петорната съдебномедицинска експертиза сочат като причина за настъпването на смъртта на 22-годишната жена мозъчна травма, изразяваща се в кръвоизлив и мозъчен оток, довели до остра дихателна и сърдечно-съдова недостатъчност.

Мотивът за добре планираното убийство е воденото наказателно дело за опит за убийството на детето на Ангелка в Германия, както и фактът, че тя е знаела много за заниманията на Мюрсел в чужбина.

Източник: kriminalno.com

Свързани статии