Актуално

На фокус

Дончева: ГЕРБ има внедрени хора във всички партии в новото НС

Дончева: ГЕРБ има внедрени хора във всички партии в новото НС

09.04.2021

Втори фронт

2955


"ГЕРБ и нейният лидер си има групички във всяка една потенциална група в парламента. Партията на Борисов се е погрижила особени и зависими хора да има навсякъде". Така Татяна Дончева, съпредседател на коалицията "Изправи се! Мутри вън!" коментира пред БНТ причините за скандалите в коалицията й, които започнаха от вчера след изказване на друг неин представител - адвокат Николай Хаджигенов. Дончева избегна отговора на няколко пъти задавания й въпрос - дали Хаджигенов или други представители на "Изправи се!", са "троянския кон", който ще всява раздорите и работят срещу коалицията и парламентарната група.

"Вчерашното интервю на колегата Хаджигенов предизвика взрив, което наложи да се даде някакво пояснение, за да може нещата да се уталожат", обясни Дончева. По думите й здравият смисъл е, че той е направил изявление без много да го премисли.

Татяна Дончева, която преди години напусна БСП и основа своя партия, коментира, че нищо не може да я възмути и че е виждала много неща в политиката. Според нея изречението на Хаджигенов "аз съм готов да се жертвам за министър"  предизвикало буря в социалната мрежа. Тя познавала още 4-5 човека от коалицията, които също са готов и да се жертват за министри. "Нищо ново от Големанов", заключи Дончева

На въпрос дали биха подкрепили правителство на "Има такъв народ" на Слави Трифонов, Дончева отговори положително, но заяви: "Дали партията на Слави Трифонов ще пожелае да изпълни мандата си и да състави кабинет?".

"На нас като последна парламентарна група не ни трябва нищо. Ние сме последните в редичката", каза още тя. "В политиката математическите сметки не са точно като в учебника по алгебра. В политиката има нещо като от играта на покер и от играта на карти – не е прието да пускаш карта преди да ти е дошъл редът", смята Дончева.

"Ние сме една разнообразна коалиция и няма да си сложим правила като в ГЕРБ и БСП, но независимо от това, че не е лошо да си спомним за една класическа фраза отпреди 20 години – "да бъдете господари на мълчанието", подчерта Татяна Дончева.

  Източник:Сега

Свързани статии