Актуално

На фокус

Домашен арест за 18-годишния шофьор, който уби жена в Шумен

Домашен арест за 18-годишния шофьор, който уби жена в Шумен

30.09.2022

Втори фронт

3303


Домашен арест постанови Шуменският окръжен съд за 18-годишния Жечко Кюркчиев, който в сряда вечерта причини катастрофа на централен булевард в Шумен и уби 22-годишна жена и рани спътничката ѝ.

Младият мъж е карал със скорост над 90 км/ч. Адвокатите на обвиняемия няма да обжалват определението на съда.

Повдигнатото от прокуратурата обвинение е за причиняване на смърт по непредпазливост заради неспазване на Закона за движение по пътищата и за нанасяне на средна телесна повреда. Затова бе поискана най-тежката мярка за неотклонение – задържане под стража. Интересен обрат настъпи, когато бе оповестен резултатът от биологичния анализ, който не доказва употреба на наркотични вещества. Първата проба на мястото на катастрофата показа наличие на амфетамини. Преди да се качи в колата, 18-годишният младеж е изпил една енергийна напитка, заявиха адвокатите на Кюркчиев. Пред своите защитници той е заявил, че не употребява наркотици.

"Жечко е в шок още, изразява съжаление. Същият ден той е бил на зъболекар, поставили са му три вида упойка, давали са му обезболяващо и целият ден не е ял", каза Ивайло Тошев, защитник на Жечко Кюркчиев.                                        Източник:БНТ

Свързани статии