Актуално

На фокус

Доктор от Белия дом хвърли бомба: Байдън е зле с главата, оттегля се!

Доктор от Белия дом хвърли бомба: Байдън е зле с главата, оттегля се!

27.07.2021

Втори фронт

2036


Президентът на САЩ Джо Байдън скоро ще напусне поста поради своите „ограничени когнитивни способности“. Това мнение изрази конгресменът и бивш лекар на Белия дом Рони Джаксън, цитиран от „Дъ Хил“.

Както обяснява изданието, Джаксън участва в програмата на :Фокс Нюз“, която обсъди скорошно интервю с американския лидер. Водещият на предаването Шон Ханити разкритикува отговорите на Байдън на въпросите, като ги нарече „напълно неразбираеми“ и предположи, че психичното здраве на президента се влошава.

„Доналд Тръмп премина когнитивния тест. Той отговори правилно на всички 30 въпроса. Чух, че това е много труден тест. Не мисля, че Джо Байдън би могъл да го премине. Може ли такава оценка да се счита за справедлива предвид това, което наблюдавам“ – попита Ханити.

„Тук се случва нещо. Казах това, когато Джо Байдън все още беше кандидат за президент, и казах, че само ще се влоши. И знаете ли какво? Наблюдаваме как това се случва в момента пред очите ни“, добави Рони Джаксън.

„Нещо сериозно се случва с Байдън и знаете ли, мисля, че той или сам ще подаде оставка, или ще бъде убеден да подаде оставка в близко бъдеще поради медицински проблеми, или те ще трябва да се активира 25-ата поправка, за да се избавим от този човек още сега“, добави Джаксън.

През юни Джаксън, който беше лекар от Белия дом при Тръмп и Обама, разпространи писмо, призоваващо Байдън да премине когнитивен тест, за да докаже, че е достатъчно здрав, за да служи като президент. Предложението му беше подкрепено от редица републиканци.

Джаксън преди това е правил силно противоречиви коментари и за здравето на Тръмп. На брифинг през 2018 г. в Белия дом той нарече диетата на президента „отлична“, въпреки че редовно вредна храна и не спортува.

През май служителите на Белия дом заявиха, че Байдън ще бъде подложен на медицински преглед „по-късно тази година“.

   Източник: onovini.eu

Свързани статии