Актуално

На фокус

Докога с войната на пътя? Петима души загинаха при катастрофа край село Микре...

Докога с войната на пътя? Петима души загинаха при катастрофа край село Микре...

06.06.2021

Втори Фронт

6405


Петима души загубиха живота си при катастрофа на два леки автомобила на главния път София - Варна в района на село Микре. На място са починали трима мъже, а след това в болницата са издъхнали още двама, съобщава БНР.

Инцидентът е станал около 11.30 часа. На пътя се удрят челно две коли с варненска и ловешка регистрация.

Ударът е толкова силен, че трима от пътуващите загиват на място. Трима души са оцелели и са откарани в критично състояние в ловешката болница. Там един от тях по-късно издъхва, другият умира на път за болницата в Плевен.

"Последният е в много тежко състояние, в Плевен е в момента, с черепно-мозъчна травма, травма на бедро, на ръка, черепно-мозъчната травма е много тежка", заяви д-р Ваня Любенова от Спешна помощ-Ловеч, цитирана от БГНЕС.

Все още се изяснява самоличността на загиналите, както и причините за инцидента. Според д-р Любенова петимата са били около 25-26-годишни.

Майката на едно от загиналите момчета научила от социалните мрежи за тежката катастрофа край Микре. Младежите са пътували от Троян за село Кирчево:

"Как е станала катастрофата не знам. Четири са били от нашите, четири момчета - бащата и син, и двете отпред са починали, едното е моето момче, другото е шофьорът", сподели пред БНТ Силвия Илиева, майка на едно от загиналите момчета.

Движението по пътя Коритна - Севлиево в района на Микре беше ограничено за няколко часа, но вече е възстановено.

"През няколко месеца стават катастрофи на този път от Сопот към Голец, в района на Микре. Не се спазват ограниченията", допълни Красимира Георгиева.

Данните на "Пътна полиция" показват, че отсечката е една от най-смъртоносните. Една от най-зловещите катастрофи на това място е през 2017 година, когато през ноември микробус с незрящи туристи навлезе в насрещното движение и се вряза в камион. При тежката катастрофа загинаха 9 души, 19 бяха ранени.

Шестима пострадаха при катастрофа между автобус и две коли през септември миналата година.

 

Свързани статии