Актуално

На фокус

Докато народът чака помощ от Сачева за кризата, тя с критики към Радев

Докато народът чака помощ от Сачева за кризата, тя с критики към Радев

11.01.2021

Втори Фронт

2410


Министърът на социалната политика и труда Деница Сачева, която понесе доста основателни критики спрямо управлението си по време на кризата, реши вместо да насочи политиката си в гардивна посока да отправя критики към президента Румен Радев.

Лошото управление на собственото и министерство заради, което фалираха много фирми, които не са в обръча на управляващите не й пречи да поддържа предизборната пропаганда на ГЕРБ срещу Радев.

“Виждате,че президентът започна консултации с особен вид политически субекти, включително и партии в процес на заличаване. Оценявам това като допълнителен ход в това да се нарушава доверието в процеса. Не можеш да започнеш консултации със съмнителни политически субекти. Някои от участниците дори не са регистрирани като партии. Президентът прави опит отново да промени датата, защото много бързо я каза. Опитва се да търси здравен консенсус.”
Това заяви пред bTV  министър Сачева. Причина за коментара й са консултациите, които държавният глава започна миналата седмица. Радев първо се срещна със здравните власти, а след това с представители на ЦИК и общините. През уикенда имаше разговори и с извънпарламентарните партии. Идеята е да се проведат консултации относно датата на вота, който тази година ще се проведе на фона на пандемия. Първоначално обявената дата на парламентарните избори бе 28 март, но все още решението не е окончателно.

"Не гледам на политиката с яд, раздразнение или друга емоция. Политиката е сериозна работа и към нея трябва да се подхожда внимателно. Радев трябва да е на висотата на отговорността, делегирана в тази позиция, както съветва и нас да сме отговорни. Нито една дата не ни притеснява. Бихме били първа политическа сила. Беше обявена датата 28 март. Имаше голямо обществено напрежение за предсрочни избори", посочи още Сачева.

Свързани статии