Актуално

На фокус

Договори за 31 млрд. лв. са възложени от 2019 до април 2021 г. – повечето при поръчки с 1 участник

Договори за 31 млрд. лв. са възложени от 2019 до април 2021 г. – повечето при поръчки с 1 участник

08.07.2021

Втори фронт

350


Договори за 31 милиарда лева са възложени за периода от 2019 до април 2021 г., съобщи министърът на финансите Асен Василев в началото на втория обществен съвет по бюджетните политики.

Голяма част от тях са в обществени поръчки с един участник или чрез т.нар. ин хаус процедура, предаде БНР.Най-големият възложител е Агенция Пътна инфраструктура, като за редица дейности са сключени договори, за които агенцията няма ресурс да плати, допълни Василев:

„Вече сме говорили с регионалното министерство това да бъде дадено на прокуратурата и това е толкова дълбоко неморално. И към изпълнителите на тези поръчки, и към всички други, които чакат за държавен ресурс, за да може той да се похарчи за нещо смислено“.

Обществен съвет към министъра на финансите Асен Василев заседава отново днес с основна тема инвестирането на парите от данъкоплатците.

Акцент са и инвестициите в инфраструктурни проекти, както и парите за общините.

Преди седмица Василев представи разходната част от бюджета и обяви, че около 1,5 млрд. лева от бюджета могат да бъдат пренасочени, което ще бъде фокусът на подготвяната актуализация.

   Източник: 19minuti

Свързани статии