Доц. Сарийски: Правителството е дълбоко безидейно за европарите

Доц. Сарийски: Правителството е дълбоко безидейно за европарите

15.02.2021

фрог нюз

657


Правителството е дълбоко безидейно за европарите, затова не можем да имаме кой знае какви очаквания от Националния план за възстановяване на България. Концепцията е правилна, но проблемът ще е изпълнението ѝ и показателите, по които ще се изпълнява.
Според доц. Григор Сарийски идеята на този проект е запазване на консуматорския подход на управляващите - Европа дава едни пари и ние трябва да ги усвоим.

"Заложени са цели, които са в сферата на добрите пожелания, а и няма обосновка как ще бъдат постигнати", заяви пред БНР докторът на икономическите науки от БАН, в коментар на новата версия на Националния план за възстановяване на страната, изготвен от правителството. Той уточни, че в регламента за финансиране единият от критериите е създаване на взаимовръзка между целите и тяхната обосновка.

По думите на доц. Сарийски бележките на бизнеса са били взети предвид при втората редакция на плана и парите за саниране са били намалени, а са създадени три фонда за финансиране на малките и средни предприятия.

Свързани статии