Актуално

На фокус

Доц. Мангъров: Слагането на маска е все едно да отидеш на война, да сложиш картонена броня

Доц. Мангъров: Слагането на маска е все едно да отидеш на война, да сложиш картонена броня

18.04.2021

Втори фронт

28489


Доцент Мангъров потвърди, че никога не е ходил с маска. Той обясни, че лекува инфекциозни болести от 1983 г. и много се дразни, когато някой се опитва да го учи как да се пази.

Инфекционистът каза, че носенето на шлем и ръкавици не е нужно и целта на целия този театър не е медицинска. „Слагането на маска е все едно да отидеш на война, да сложиш картонена броня и да си мислиш, че тя те пази! Това не се случва, това са приказки за малки зайчета!“, категоричен бе Мангъров.

Беновска разказа, че понякога ѝ се случва да види хора сами в колите си с маски и да ѝ правят знаци и тя да сложи маска. Мангъров отговори по този повод, че това е все едно да лежиш сам в леглото с презерватив.

Той обясни, че дори и да има няколко души в колата, пак носенето на маски е излишно, защото те дишат един и същ въздух. Според него маските създават измамно чувство за сигурност!

„А как си обяснявате, че Вие не сте се заразили с ковид?“, попита водещата. Гостът ѝ отговори, че всъщност се е заразил, но го е изкарал без симптоми. Направил си е тест за антитела и той е показал, че има антитела. Ковид е заболяване, което в 80% от случаите преминава с много слаби симптоми.

„Какво бихте препоръчали, кратко и ясно, на този, който ще оглави държавата от новите политици?“, попита Беновска. Мангъров отговори, че трябва да мислят преди всичко за българския интерес. А по отношение на пандемията – ние трябва максимално бързо да се върнем към нормалния си начин на живот.

Децата трябва да се върнат на училище, маските трябва да се махнат, тестовете на границите също трябва да отпаднат. Карантините на хора с положителни тестове също са безсмислени. Мангъров заяви:

„Не всеки, който му се намерят данни за вирусна бронхопневмония, трябва да влиза в болница, тя е част от COVID-19, а не усложнение, усложнението при COVID-19 се нарича дихателна недостатъчност, която се случва при много малка част от хората!“
 

   Източник: “Беновска пита” по “Радио К2”

Свързани статии