Актуално

На фокус

Доц. Мангъров: НОЩ бе създаден, за да се размие отговорността

Доц. Мангъров: НОЩ бе създаден, за да се размие отговорността

22.04.2021

Втори фронт

1450


Националният оперативен щаб бе създаден, за да се размие отговорността. Това е мнението на инфекционестът доц. Атанас Мангъров.
„Цялата политика на правителството по отношение на тази пандемия и с евентуалното оттегляне на правителството най-вероятно то искаше да освободи място за нови играчи, които да се повяват на този терен, като разформирова щаба“, отговори той на въпрос на дебати.бг защо премиерът в оставка Бойко Борисов така внезапно закри Националния оперативен щаб.

Според инфекциониста предложението на здравния министър в оставка да се направи нов щаб е безсмислено.

„В нашата страна има достатъчно структури, чиято работа се състои да овладяват подобни епидемии,  съществува и един план за борба с грипа и други инфекции, създаването на такъв щаб е напълно излишно“, отсече доц. Мангъров.

Според него това са дейности, които трябва да се координират от министъра на здравеопазването и от главния санитарен инспектор.

„Те са достатъчно овластени и именно това са техните функции.  Със създаването на една такава структура  целта бе да се размие отговорността. Този щаб не носеше никаква отговорност за нищо и през никого“, категоричен е Атанас Мангъров.

   Източник: frognews

Свързани статии