Актуално

На фокус

Доброволци помагат на баба Мария от Старосел!

Доброволци помагат на баба Мария от Старосел!

08.08.2021

Втори Фронт

3246


Това е баба Марийка Нейчева от Старосел. Жената, която стана символ на трагедията в селото. Собственичката на една от 6-те напълно изгорели къщи в Старосел.

За радост, историята на баба Марийка трогна мнозина българи и днес вече има доброволческа група, която цели да помогне на баба Мария от Старосел.

Ето какво пише една от доброволките в групата Елица Преславова:

"Както знаете, огнената стихия в Старосел е овладяна, но за жалост 6 от жилищните сгради са разрушени, като една от тях е на 90 годишната баба Мария Нейчева.
Тя до последно се е борила да спаси къщата си, но безуспешно. Местен човек я е изнесъл на ръце и сега тя е в шок, заради изгорелия си дом. Нека се организираме и да помогне кой с каквото може! Без значение - пари, дрехи, материали, каквото и да е! Моля, който разполага с автомобил или знае някакъв начин да предадем нужните неща и помощи да се свърже с мен. Вярвам, че заедно сме по-силни и ще върнем отново надеждата в тези насълзени от мъка очи на баба Мария!" 

По-късно стана ясно, че е открита сметка в помощ на баба Мария, за онези, които искат да се включат в каузата.

Ето какво гласи обновената информация във Фейсбук групата - “В помощ на баба Мария Нейчева”:

“Сега говорих със сина на баба Мария, нямат нужда от неща от първа необходимост, тъй като сега баба Мария е настанена при него в апартамента му в Сопот. Помоли единствено, колкото можем по-бързо да възстановим къщата на баба Мария. Вярвам, че заедно сме силни и ще се справим!!!”

Прилагаме тук сметката, която доброволците са публикували в  групата в  социалната мрежа:

Свързани статии