Актуално

На фокус

Димо Гяуров: Шефовете на ДАНС и ДАР сами поднесоха на тепсия главите си на премиера и президента

Димо Гяуров: Шефовете на ДАНС и ДАР сами поднесоха на тепсия главите си на премиера и президента

20.05.2021

Втори фронт

3373


Бившият шеф на разузнаването Димо Гяуров коментира в студиото на Нова телевизия, че много изненадан от поведението на шефовете агенциите за национална сигурност и на разузнаването.

Ако са излезли в отпуска , за да не бъдат уволнени, това е най-глупавият начин, заяви Гяуров и добави, че така се създава усещане за бойкот и саботаж на служебното правителство.

ДАНС на практика може всичко – да вика хора на разпити, подслушване, анализ и т.н., коментира Димо Гяуров. На въпрос на водещия Виктор Николаев дали това не превръща агенцията в опасност, бившият шеф на разузнаването отговори: „Теоретично и всяко министерство може да е опасно, ако вкараме в него недобросъвестни хора“.

От всичко изговорено вчера и онзи ден в обществото се наложи мнението, че това е някаква форма на бойкот, на саботаж. Ако това наистина се възприеме, то техният по-нататъшен път в агенциите е приключи“, смята той.

„И двамата председатели трудно ще избягат от оценката, че служат не на България, а на Борисов. Това е заради глупавото им поведение и вземането на безкрайно дългия отпуск. Сами си сложиха този етикет“, добави ген. Гяуров. Той разграничи това, което се случва с председателите на ДАНС и ДАР от останалите кадрови промени в рамките на МВР.

„Със собственото си поведение председателите на двете агенции са сложили главите си на тепсия в ръцете на министър-председателят и на президента. Дали ще ги освободят е друг въпрос. Що се отнася до другите промени – няма никакво основание за някакви писъци. Това се е случвало, ще се случва и занапред“, обясни генералът.

Той коментира и разпространеният от прокуратурата запис от телефонен разговор миналата година, в който се смяташе, че участва действащ президент. Според ген. Димо Гяуров записът е вследствие на поставен в сградата на президентството микрофон. Само Държавната агенция „Технически операции” би могла да направи това, поясни генералът.

  Източник: onovini.eu

Свързани статии