Актуално

На фокус

ДЕТАЙЛИ ЗА ТЪЧ ТУРНИР “КУПА РИЛА Ⅰ”

ДЕТАЙЛИ ЗА ТЪЧ ТУРНИР “КУПА РИЛА Ⅰ”

13.05.2021

Димитър Кръстев, Иво Истатков

967


Тъч турнир Купа Рила I ще се проведе в с. Райово, общ. Самоков на 23 Май 2021 г. Целта на състезанието е да продължи развитието на спорта и да даде възможност на всеки да вземе участие в състезателен турнир на високо ниво.
Купа Рила I е тъч турнир от “открит” тип, при който Сдружението изпраща покана до максимален брой клубове, но допуска и свободно кандидатстване от други такива.  Всеки спортен клуб може да заяви участие на повече от един отбор. Сдружението си остава в правото да одобри или откаже участието на даден клуб и/или отбор.


Формат на турнира
Купа Рила I ще бъде еднодневен турнир във формат, който ще позволи на отборите да изиграят възможно най-много мачове. Турнирът ще се проведе на 1 терен и ще посрещне минимум 3 отбора, в една микс дивизия.
Всички мачове ще бъдат с продължителност 45 минути.

Предварителната програма има следните начални и крайни часове:
- Начало - 09:00 ч.;
- Край - 19:00 ч.

Официалният формат на турнира и графикът с мачовете ще бъдат обявени преди и по време на жребия, планиран за дата 20 Май 2021 г. и излъчен онлайн на официалната страница на България Тъч във Фейсбук.

Критерии за допускане

Турнирът ще бъде в микс формат, без ограничение за възраст на играчите - 6 човека на терен и максимум 8 смени. Ще се проведе по последната Пета версия на правилата на спорта, представена от Международната Федерация по Тъч (FIT), със следните модификации:
- Минималният брой на мъже позволен на полето за игра е 1 (един) и минималното изискване за жена е 1 (една).

Критерий за възраст
Купа Рила I няма ограничения за възрастта на играчите, които ще вземат участие.
Спортни екипи
Играчи от един отбор трябва да носят следните еднакви екипи - тениски, спортни потници или тренировъчни потници.
Съдийски назначения
Директорът на Съдийската комисия към Сдружение България Тъч изпрати официална покана на всички регистрирани съдии по тъч в България. Всеки отбор може да предложи по един съдия. При избора на съдии ще се използват следните критерии:
- Официална значка от Европейската или Международната Тъч федерации;
- Положен и взет изпит по теория;
- Положен, но не взе изпит по теория, или взето участие в теоретично обучение, проведено от сертифициран съдия-лектор към Европейската или Международната Тъч федерации;
- Избор на място.
Разпределението на съдиите ще бъде изтеглено след официалния жребий, отново на живо в страницата на сдружението във Фейсбук.

ДРУГИ
Всеки клуб ще разполага с около 15 кв. м. пространство в близост до терена, което да бъде използвано от всички играчи и щаба на клуба. На него ще могат да бъдат разположени маса, тента/шатра и/или банери с логото и името на клуба. 


 

Свързани статии