Актуално

На фокус

Депутатът Валентин Касабов почина от COVID-19

Депутатът Валентин Касабов почина от COVID-19

18.12.2020

Glasove

5984


Депутатът от “Обединени патриоти” Валентин Касабов е починал снощи. Това съобщи шефката на парламента Цвета Караянчева в началото на днешното заседание.

“Снощи след кратко боледуване ни напусна нашият приятел и народен представител от 3-и Избирателен район- Варна Валентин Касабов. Поклон пред паметта му”, каза Караянчева. и помоли депутатите за минута мълчание в негова памет. 

Преди няколко дни 62-годишният Валентин Касабов беше транспортиран от Бургас в София в тежко състояние след усложнения, свързани с коронавирусната инфекция. Негови близки търсеха спешно дарители на кръв от рядката група нулева отрицателна, но времето не им стигна. Депутатът бе в медикаментозна кома, след като негови жизненоважни органи отказаха заради усложнения от Covid19

Дълги години Валентин Касабов беше най-довереният човек до лидера на НФСБ Валери Симеонов. Той водеше авторско предаване в телевизия СКАТ и участва в създаването както на "Атака", така и по-късно на НФСБ. Той заемаше поста съпредседател на "Обединени патриоти" и бе заместник-председател на НФСБ.

Източник: Glasove

Свързани статии