Актуално

На фокус

”Демократична България”, ГЕРБ и ДПС няма да подкрепят червено правителство

 ”Демократична България”, ГЕРБ и ДПС няма да подкрепят червено правителство

29.04.2021

Втори фронт

992


”Още по време на предизборната кампания заявихме, че не можем да подкрепим управление с мандата на БСП и тази наша позиция остава непроменена”, коментира съпредседателят на ”Демократична България” Христо Иванов в кулоарите на парламента, след като стана ясно, че президентът Румен Радев ще връчи третия мандат на БСП на 5 май. Правителство на БСП няма да бъде подкрепено и от ГЕРБ и ДПС.
"Не виждам как такъв мандат би могъл да бъде подкрепен на база програма, след като БСП не са представили такава", коментира още Иванов. "Неизбежни стават изборите", допълни той.

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова коментира, че мандатът следва да се върне максимално бързо.

Той няма как да се реализира, защото и ГЕРБ, и „Има такъв народ“ са обявили, че не биха подкрепили правителство на БСП. А без тях мнозинство за кабинет не може да има, счита предсеадтелят на ПГ "ГЕРБ.

Мандатът следва да се върне бързо и да се свикат предсрочни избори, защото има опасност този парламент да приеме лобистки закони, категорична е тя.

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ също заяви категорично, че те биха подкрепили само кабинет на новите партии, но не и на БСП и ГЕРБ.

Източник: frognews

 

Свързани статии