Актуално

На фокус

Делото „Цветков“: Приятелката на подсъдимия отрече той да употребява наркотици, пиел чай

Делото „Цветков“: Приятелката на подсъдимия отрече той да употребява наркотици, пиел чай

23.02.2021

Втори Фронт

957


Старт на делото за смъртта на журналиста Милен Цветков. Той загина в катастрофа навръх Великден миналата година.

Процесът срещу подсъдимия Кристиан Николов започва по същество, след като на разпоредително заседание през януари той изрази съжаление. Тогава Николов не отрече и авторството на престъплението. 

Започнаха да разпитват свидетели по делото. Първа беше разпитана Симона Цанкова, приятелка на подсъдимия. Тя беше в колата по време на фаталната катастрофа. 

В продължение на два часа Симона отговаряше на въпроси на двете страни и съдебния състав. По думите ѝ тя не е видяла и не е усетила отклонение на автомобила, в който са били заедно с приятеля им Георги Иванов. 

Цанкова каза още, че не е усетила ускорение на скоростта, освен секунди, след като чула вик от Георги малко преди сблъсъка. 

Тя обясни, че след катастрофата само Кристиан е отишъл да помогне на журналиста, като събул едната си обувка и я сложил под главата му. Дал му вода и се опитал да му направи изкуствено дишане. 

Симона Цанкова заяви, че никой друг от свидетелите не се е притекъл на помощ, а само са давали наставления. Младата жена потвърди показанията си по време на разследването, че Георги Иванов е избягал от местопрестъплението, а тя е излязла от автомобила от последна.

Тя беше категорична, че подсъдимият не употребява наркотици и води здравословен начин на живот, но всяка вечер използва „чай за успокоение и паста“. В съдебната зала не стана ясно какви са тези продукти.

 Източник: БТВ

Свързани статии