Актуално

На фокус

Дайнов: Множат се слуховете за публични фигури на заплата при Митрофанова. Има какво да се направи

Дайнов: Множат се слуховете за публични фигури на заплата при Митрофанова. Има какво да се направи

02.07.2022

Евгений Дайнов, фейсбук

1299


Множат се слуховете, че контраразузнаването е разкрило доста публични фигури, журналисти, всякакви -лози, които са на месечна заплата в посолството на Митрофанова. Задачата им била, разбира се, да създават публични настроения в полза на "Русский мир".

Тези неща не могат да бъдат публикувани. Може да се направи, обаче, друго, за което има прецедент.

През 1999 година, по време на Косовската криза, българските медии се взривиха от коментари на видни тогава анализатори, громещи намесата на Запада в кризата и предлагащи като алтернатива руската позиция по въпроса. Тъй като ставаше дума за война в Европа, западните служби провериха тези гласове от гледната точка на това, те независимо или зависимо заемат позициите, които заемат. Независимите продължиха кариерите и влиянието си.

Онези, обаче, които се оказаха дългогодишни агенти на ДС, КГБ и дори ЩАЗИ (имаше един такъв български коментатор) бяха посетени от господа от западните служби. Беше говорено с тях да се спрат, за да не излезнат зависимостите наяве.

Спряха се, всичките и веднага. И повече не се обадиха. Някои избягаха панически към Нова Зеландия и ЮАР, където се бягаше тогава.

Винаги има какво да се направи, ако има сериозни хора да го направят.

Екипът на този сайт ви призовава да поствате линк от сайта, а не репост във ФБ. Знаете защо.

Свързани статии